Igår blev det en ny rätt till, eller rättare sagt en variation av en ny favorit. Är otroligt tacksam Zalli, som utan att veta om det själv, lärde mig älska pesto.
Denna "sats" räcker till 3-4 pers. och sköter sig i ugnen under ca 50min. t'-200'
KALKON file med PESTO och GRÖNSAKER.
- babytomater 100g
- champisar 10-15 st.
- brokkoli efter behag
- pesto (1 vitlöksklyfta, 50g pinjenötter, 1 kruka basilika, parmesanost, olivolja - mosa till slät goja)
- smör, en skvätt vatten
- salt, peppar
- en stekpåse
Gör så här:
Sätt ugnen på 200'C, temperaturen får inte vara högre när man använder steckpåsen. Salta och peppra filen ordentligt. Gör ett stort hål i filen på längden, salta o peppra där med och fyll den med pesto. Stick i tandpetare så att inte peston rinner ut.
Lägg filen i påsen. Krydda grönsaker och lägg de i påsen rund filen. Släng i smöret och vatten. Knyt påsen enligt anvisningar på förpackningen och se till att den inte nuddar ugnen.
Låt den stå i ugnen ca 50min. Kolla på den då och då.
Servera med vad du vill, här hemma blev det potatismos ;)
FÄRDIGT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar